top of page
Obrázek autoraLenka Velebilová, Dis.

25 let Evropské federace dentálních hygienistek EDHF


Ve dnech 20.-21.9.2024 proběhlo výroční zasedání EDHF v hlavním městě Skotska, v Edinbughu. Zúčastnili se ho zástupci ze 22 členských států, celkem 32 delegátů. Za ADH ČR byla přítomna naše delegátka, Lenka Velebilová, DiS. Letošní zasedání se neslo v duchu oslav několika výročí: 25. výročí vzniku EDHF, 75 let britské společnosti dentální hygieny a terapie (BSDHT) a 5 let od svého vzniku oslavila belgická asociace dentálních hygienistek.


Zástupkyně vedení britské a belgické asociace DH – letošní oslavenci


Projednávaly se záležitosti týkající se chodu EDHF, schvalovaly se úpravy stanov a rozpočet na následující rok. Probíhaly živé diskuse na různá témata, např. na téma Společného vzdělávacího programu (CEC) pro DH, jehož cílem je harmonizovat vzdělávání dentálních hygienistek v Evropě.   

Dále proběhly volby na pozici viceprezidenta, s rozdílem 2 hlasů byla již po třetí do této funkce zvolena Elen Boll z Holandska. Bylo schváleno přijetí maďarské asociace DH jako 25. člena EDHF.


Členové vedení EDHF: zleva prezidentka - Gitana Rederiene, Veronica Montebello, Anne Claire van der Lans a Ellen Boll



vlevo: Prezidentka EDHF Gitana Rederiene při slavnostním projevu na oslavě 25. výročí EDHF na radnici města Edinburgh, uprostřed: Lenka Velebilová, delegátka ADH ČR

vpravo: L. Velebilová se slovenskými kolegyněmi Dankou Čerňanskou(vlevo) a Kamilou Genšor (vpravo)


Za podpory společnosti Oral B, jakožto partnera EDHF, proběhla po skončení výročního zasedání prezentace na téma "Strategický plán asociace a jeho nastavení". Následovala odborná diskuse, ke které byli pozváni prof. Ian L.C. Chapple a prof. Avijit Banerjee, významné osobnosti britské kardiologie a parodontologie.


Domů jsme se vraceli s novou energií a odhodláním pokračovat v úsilí, které povede k posílení našeho oboru na cestě orálního zdraví a prevence.




 Lenka Velebilová, DiS.



16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page